Livsglæde

Livsglæde


Der er så meget, der kan trykke, gøre dagen trist og grå. Se de folk, der uden lykke bare går og går i stå. Lad dem lege i livstræets krone. Lad dem føle, at livet er stort. Lad dem skue de blå horisonter og himmelhvælvingens port


Sangen om "Livstræet" starter med ordene "Der er så meget, der kan trykke" - og ja, vi kan nok alle blive enige om, at livet går op og ned og nogle gange er svært. Vi har her håndplukket en bukket af sange til dig om livsglæde, som vi håber kan give dig solsikkepower på en regnfuld dag. Hvis du savner en sang på listen, hører vi gerne fra dig - og så kan det være, at vi også kan få plads til den.


I sangen “Livstræet” symboliserer træets krone håb og fremtid. Her repræsenteres de lyse aspekter af livet, hvor glæden og triumfen findes. Sangen minder os om, at selv når livet af udfordrende og fyldt med modgang, er der altid mulighed for at finde styrke og glæde. Den er en påmindelse om vigtigheden af at åbne vores øjne og sind for de muligheder, der ligger foran os..

At respektere sig selv er det første skridt mod også at opnå respekt og god energi fra andre. Selvrespekt er en afgørende del af vores identitet, fordi det afspejler, hvordan vi ser os selv. Vores syn på os selv har indflydelse på vores relationer, arbejde og sociale liv. Selvrespekt betyder at have en stærk følelse af værdighed over for sig selv, og er nøglen til personlig vækst, velvære og stærke relationer. Derfor har vi fundet denne video fra filmen Blues Brother med skønne Aretha Franklin, der med stor selvrespekt forventer at blive mødt med respekt og sætter klare grænser.

I sangen 'Lyse nætter' repræsenteres lyset i kraft af mørket. Når vi har kendt mørket og gennemlevet det, mærker vi lyset desto stærkere, når det bryder frem. Sangen handler om forår og sommer, hvor naturen genopstår, og livet blomstrer igen. I sangen symboliserer vinden åbenhed og muligheder. At have 'huset fuld af vind' er et billede på, hvordan vi kan åbne vores hjerte og opleve livfuldhed. Melodien er af Aske Bentzon og teksten af Alberte Winding, som synger den her.

“Du kom med alt det, der var dig” er skrevet af Jens Rosendal i 1981, som i en moden alder pludselig blev stormende forelsket i en anden mand. På det tidspunkt levede han et familieliv med sin hustru og tre børn, men han kunne ikke længere skjule sine følelser. Kærligheden var uundgåelig. Sangen beskriver en forelskelse, der sprænger alle rammer, og hvert vers tegner et billede af den intense glæde og forvandling, som kærligheden bringer med sig. Lyt til den her med Sigurd Barrett ved klaveret og få inspiration til selv at følge dit hjerte og være alt det, der er dig.

“On the Sunny Side of the Street” af Louis Armstrong omfavner en positiv livsindstilling. Når Ella Fitzgerald i denne version synger om at gå på den solrige side af gaden, minder ordene os om at fokusere på at finde trøst i de enkle glæder, som livet har at byde på. Inspirationen bag sangen stammede fra ønsket om at løfte folkets sind under den store depression, en tumultagtig periode i amerikansk historie. Med sin glade melodi og opmuntrende tekster sigtede sangen mod at injicere håb og positivitet i lytternes liv.

Sangen “Linedanser” bruger linedansen som et billede på livet. Den opfordrer os til at turde træde ud på linen og tage de skridt, der fører os gennem livets mange facetter. Uanset om det brister eller bærer, skal vi give alt, hvad vi magter. For enden af problemerne venter lykken, stjerneskuddene, evnen til at sige til og fra samt vores egen vej. Sangen handler også om dybe rødder og fællesskab, for vi kan både være os selv og give plads til andre i fællesskabet. Den er skabt af Per Krøis Kjærsgaard.

“Noget om kraft” er skrevet af Halfdan Rasmussen. Sangen er en hyldest til livets mysterium og den skjulte kraft, der findes i alt levende. Teksten begynder med billedet af en person med “store undrende øjne”, der går gennem verden. Anemonerne lyser hvidt, og forårets lysvæld omgiver dem. Midt i dette lys rejser spørgsmål sig: Hvem opfandt lærken og nattergalen? Hvem bestemte, at svalen skulle være svale og gøgen gøg? I midten af denne undren og spørgsmål træder en dybere erkendelse frem: Naturens kraft er ordløs og alligevel altings tekst.

EXECUTIVE PERSONLIG BRANDING


Uanset om du er topleder, politiker, mellemleder, forsker, chef, selvstændig, kunstner, iværksætter m.v., tilbyder vi at klæde dig på til succes med positiv kommunikation. Vi sætter fokus på dine styrker, din gennemslagskraft, dine drømme for fremtiden, din fremtoning,

dine visioner og budskaber.